Sociaal engagement

 

Als we alle rechtstreekse banen, onderaannemers en betrokken Belgische partijen meetellen, stelt AQUIRIS rechtstreeks en onrechtstreeks zo’n 100 mensen tewerk. Gedetailleerde maandrapporten over de kwaliteit van de waterzuivering overgemaakt naar de Leefmilieu Brussel en de BMWB (Brusselse Maatschappij voor Waterbeheer

 

Werkgelegenheid en welvaart

De site deed beroep op Belgische ondernemingen die instonden voor 70% van de bouw van het station. Meer dan 450  ingenieurs en arbeiders waren betrokken bij het ontwerp en de bouw van het station. Daarbij werden ook werkzoekenden aangeworven, waarvan een groot deel ter plaatse werden opgeleid voor de dienst en Aquiris stelt momenteel 50 mensen tewerk, waarvan de meesten afkomstig zijn uit de nabije omgeving.

 

AQUIRIS in België

De site bevindt zich in het hart van Europa en is conform aan alle Europese richtlijnen.

 Er wordt dagelijks gemiddeld 275 miljoen liter afvalwater uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Vlaamse Woluwebekken gezuiverd.

Voor de plaatselijke bevolking en de gebruikers werkt deze installatie om het afvalwater uit hun omgeving te zuiveren en het vervolgens terug in het natuurlijke milieu te lozen. De doel is water  te lozen in de Zenne dat een aanvaardbare kwaliteit heeft in het natuurlijke milieu.

 

Pedagogische taak

De site is transparant en opengesteld voor het publiek. Er worden rondleidingen georganiseerd om bezoekers bewust te maken van de problematiek rond water en waterzuivering. De volledige technische werking van het station wordt eenvoudig en duidelijk uitgelegd en de bezoekers kunnen het traject van het water volgen. De installaties worden ook regelmatig bezocht door internationale delegaties uit alle hoeken van de wereld.